Fakültemizde Ulusal Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar ve Botanik Müzeleri Çalıştayı” Gerçekleştirildi.

29 Nis

Fakültemiz Herbaryumu,Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Flora Araştırmaları Derneği ve çeşitli kurumların iş birliğiyle düzenlenen “Ulusal Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar ve Botanik Müzeleri Çalıştayı” dört gün süresince gerçekleştirilen oturumların ardından sona erdi.

Çalıştaya; botanik bahçeleri, arboretumlar, herbaryumlar, botanik müzeleri alanında uzman bilim insanları, ülkemizin farklı üniversitelerinden akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ve konuya ilgi duyan kesimler katıldı.

Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar, Botanik Müzeleri, Tohum ve Gen Bankalarının Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Sürdürülebilirliğindeki Rolü” temalı çalıştayta, bilimsel içerikli birçok oturum gerçekleştirildi. Alanında uzman konukların katıldığı oturumlarda; “Dünya ve Ülkemizdeki Mevcut Durum”, “Planlama ve Tasarım Süreci”, “Yenilikler”, “Yönetim, Sürdürülebilirlik ve Eylem Planları”, başlıklarında önemli bilgi ve deneyimler aktarıldı. Tematik çalıştayların da gerçekleştirildiği programda, atölye çalışmaları da düzenlenerek uygulamalı sunumlar katılımcılarla paylaşıldı.

Müze ve doğa gezisi ile sona eren “Ulusal Botanik Bahçeleri, Arboretumlar, Herbaryumlar ve Botanik Müzeleri Çalıştayı” konuyla ilgili ulusal bir bakış açısı sağlama, ülkemizin var olan mevcut durumunu belirleyerek atılması gereken adımlar konusunda önemli katkılar sağladı. Çalıştay ile Üniversitemiz, ülkemiz biyoçeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilmesi, bu önemli konuların genç nesillere aktarılmasında da öncü bir rol üstlendi.